Mielőtt leírnám ennek a képnek a történetét, előtte elmesélem, hogy hogyan is jutottam el idáig. 2014-ben költöztem fel Pestre a Kiss Árpád Kollégium 304-es szobájába. Előtte nem volt nagy főző tudományom, ezt azt össze tudtam csapni, de inkább volt vagy ízetlen, vagy olyan kurva erős, hogy meg sem lehetett enni. Szóval a kolis chillis-babom az úgy nézett ki, hogy volt benne 4 darab virsli, egy chillis bab alap és egy babkonzerv. Kb max 30 perc és kész is voltam vele, de olyan kibaszottul jellegzetes íze volt az alap miatt, hogy imádtam. Aztán Dóri hatására elengedtem előbb a virslit, majd az alapot is és így tanultam meg rendes chillis babot főzni disznóhúsból, ami kezdéstől kb 90 perc alatt kész is van. Hogy miket tettem bele?
- 3 bazi nagy póréhagyma
- csípős pirosarany
- víz
- só
- bors
- cayenne bors
- 1 kanál mexikói jabanero szósz
- 1 kanál tabasco szósz
- 1 kg darált disznóhús 30%-os zsírtartalommal
- 1 chillis bab konzerv a bonduelle jóvoltából
- 1 chillis kukorica konzerv szintén a felső gyártótól
- és 1 mexicana konzerv az előbb említett gyártótól szintúgy
A lényege az egésznek, hogy én imádom, ha összerottyan sokáig az egész cucc. Kicsit sok vizet is adtam hozzá, de legalább tovább rotyog. A végén a zsírréteget lehalásztam, aztán ha esetleg barnarizst csinálok mellé, akkor azon fogom felpirítani. Szóval nem egy nagy ördöngősség, és kurva finom!